vineri, 27 noiembrie 2009

10 diferente dintre cartea si filmul New Moon.


New Moon

O serie de intamplari au fost schimbate in filmul New Moon daca ar fi sa facem o comparatie cu romanul scris de Stephenie Meyer. O parte le-am descoperit in cele trei trailere ale filmului restul fiind elemente surpriza care pot fi descoperite doar dupa vizionarea peliculei la cinema. Va avertizez ca fragmentele de mai jos contin spoilere:

Ce aduce nou New Moon:

1. In loc sa vorbeasca cu constiinta sa (asa cum se intampla in carte), in film Bella vorbeste prin email-uri cu Alice.

2. Edward nu ascunde pozele Bellei
Cand decide sa o paraseasca Edward merge in camera Bellei si ii ia toate pozele cu ei doi. In film el pri
veste cu regret fotografiile dar nu le ia.eeeeee

3. Bella nu sufera atat de mult
O mare parte din cartea New Moon se axeaza pe depresia Bellei. Aceasta dureaza 4 luni si este detaliata in capitole intregi din roman. Regizorul a gasit o solutie ingenioasa sa comprime aceasta perioada. Totul se rezuma la o secventa in care Bella priveste pe geam iar camera de filmat se misca in jurul ei pentru a surprinde succesiunea anotimpurilor.

4. Jacob si Bella aproape se saruta de doua ori

5. Mai multe confruntari Daca in carte confruntarea dintre cei doi e doar la nivelul replicilor, in film Jake se transforma in varcolac si vrea sa il atace pe Edward, insa interventia Bellei aplaneaza conflictul.

Lupta dintre Edward si Felix este una din cele mai bune scene de actiune din film, insa intreaga scena nu axistat in carte.

226. Bella il palmuieste pe Paul
Palma data lui Paul nu o caracterizeaza pe Bella si faza e cam trasa de par. Totusi meritul scenei e ca secretul clanului Quileute este desoperit: Paul se transforma in varcolac si Jacob renunta si el la forma umana pentru a sari in ajutorul Bellei.

7. Pictura lui Carlisle cu Volturi prinde viata
In loc sa asteptam sa-i cunoastem pe Volturi la final (cum se intampla in carte), ii vedem mai devreme prin intermediul unei picturi care “prinde viata” in momentul in care Edward ii povesteste Bellei despre ei.

8. Victoria este mult mai activa
Regizorul Chris Weitz a reusit sa aduca mai multa actiune in film. Victoria il ataca pe Harry Clearwater si inoata inspre Bella atunci cand aceasta se afla in apa. Cu cateva secunde inainte sa ajunga la ea Jacob o trage pe Bella din apa.

9. Viziunea lui Alice
In film Aro vede in viziunea lui Alice ca Bella va deveni vampir (lucrul care este dezvaluit abia in cartea a 4-a:Breaking Dawn). Acesta este un minus pentru film pentru ca rapeste din elementele surpriza pe care ultima carte le contine.

10. Edward o cere in casatorie pe Bella
77Acest lucru se intampla in a treia carte a seriei: Eclipsa. Am crezut mereu ca aceasta scena va face parte din filmul Eclipse, asa cum ar fi fost normal.

Bonus!!
Mai sunt cateva diferente dar nu atat de importante: Jacob ii ofera un talisman in dar Bellei si o imbratiseaza in fata lui Edward; la intoarcere Edward ii multumeste lui Jacob ca a avut grija de ea (acest lucru se intampla in Eclipsa); in film este mai mult umor; in dorinta de a avea viziuni cu Edward Bella accepta sa porneasca intr-o cursa de motociclete alaturi de un strain;

In concluzie New Moon a dezvaluit prea mult din actiunea cartilor Eclipsa si Breaking Dawn. Pacat. Nunta dintre cei doi, transformarea Bellei in vampir sunt doua din “surprizele” pe care le ofera ultima carte a seriei.

Sursa: blogvedete.ro

Niciun comentariu: